Voor onze servicemonteurs is elke storing anders en elke werkdag dus ook. Maar dat is volgens Joey Hermans juist precies wat het werk zo leuk maakt.

Techniek zat er bij Joey al vroeg in. Gemotiveerd door zijn vader schroefde hij als jong manneke al continu spullen in en uit elkaar. “Ik was altijd met mijn handen bezig”, zegt hij met een glimlach. “En ik wilde ook altijd het fijne weten van de techniek die erachter verscholen zit. Mijn keuze voor de opleiding Elektrotechniek was dan ook geen onvoorspelbare.”

Dezelfde functie, ander werk

Tijdens het laatste jaar van de studie adviseerde zijn leraar om eens stage te gaan lopen bij Kemkens. “Hij wist dat hier veel regeltechniek werd toegepast werd. Én dat hier mijn interesse ligt”, legt Joey uit. “Na mijn stage trad ik in vaste dienst als servicemonteur. Vervolgens kreeg ik de kans om me te ontwikkelen tot Service-Technicus; dit werk doe ik nu al zo’n tien jaar met plezier. In die jaren zijn mijn werkzaamheden wel flink veranderd. Technische ontwikkelingen gaan snel, en regels en wetten wijzigen continu. Daardoor focussen we steeds meer op duurzame installaties.”

"Ons vak wordt niet alleen breder, maar ook veel betekenisvoller"

Duurzaam advies

Joey heeft geen moeite om al de veranderingen – die elkaar dus in rap tempo opvolgen – bij te benen. Sterker nog: nadat hij zich eerst heeft gespecialiseerd in regeltechniek, gaat-ie dat ook in bodemenergie doen. “Hierdoor kan ik nog beter en sneller werk leveren”, aldus Joey. “En ik kan onze opdrachtgevers meteen duurzame adviezen geven. Nee, ik ben niet meteen weg na het verhelpen van een storing. Goede nazorg en advies op maat hoort erbij.”

Bijdragen aan energietransitie

Joey deelt zijn wijsheid om klanten een stap verder te helpen. Daarbij probeert hij vooral de angst voor onbekende installaties weg te nemen. Zo kan hij écht bijdragen aan de energietransitie. “Ik smul van duurzame oplossingen”, aldus Joey. “Hoe mooi is het dat je gasloos kunt verwarmen én koelen? En dat tegelijkertijd ook nog eens de stookkosten omlaag gaan? Ons vak wordt de komende jaren niet alleen breder, maar ook veel betekenisvoller. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij.”

Enthousiast?

Enthousiast over het verhaal van Joey? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden die we voor jou hebben als (aankomend) Servicetechnicus.  

Bekijk de vacature 

Delen

Joey Hermans

Joey Hermans

Servicetechnicus Utiliteit