Toen Luuk Hendrickx bij ons aan de slag ging als verkoopadviseur binnendienst, wist hij niets van techniek. Hij kwam uit een andere hoek en was verkoper van spijkerbroeken geweest. Eenmaal bij ons in dienst maakte hij vanzelf kennis met onze installatiemonteurs. En hún vak, dat zag hij ook wel zitten… 

Als verkoper in een kledingwinkel kreeg Luuk op een gegeven moment de verantwoordelijkheid voor een eigen filiaal. “Maar in een winkel staan was eigenlijk niks voor mij”, blikt hij terug. “Elke dag was hetzelfde. Het leek me ook leuker om installaties te verkopen in plaats van spijkerbroeken. Want daar komt veel meer bij kijken.” 
 

Stilzitten 

Luuk nam deel aan ons programma voor nieuwe medewerkers. Met als onderdeel: een meeloopdag met een installatieploeg. “Een superleuke ervaring, dus die dag bleef in mijn koppie spelen”, aldus Luuk. “Maar ik pakte niet meteen door. Tót ik vond dat ik op kantoor te veel stilzat. Toen heb ik mijn leidinggevende gezegd dat ik monteur wilde worden. Die zei: ‘Ga eens praten’. Dat heb ik gedaan.” 
 

Opvolger 

Na een paar gesprekken was Luuk nóg enthousiaster. Een weekje meelopen? Dat vond hij niet nodig. Want hij wist precies wat hij wilde. “Wel moest mijn opvolger nog worden gezocht. Dat duurde wel een tijdje, maar gelukkig heeft mijn leidinggevende het proces toen wel versneld”, aldus Luuk.  

"Die werkboks zit veel lekkerder dan een spijkerbroek"

Voldaan gevoel 

Luuk werkt nu ruim een jaar ‘met zijn handjes’ en heeft geen seconde spijt gehad van zijn overstap. “Aan het einde van de dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis”, vertelt hij. “Ik heb nog wel veel te leren. Naast mijn baan volg ik de opleiding Eerste Monteur Woning. En ik ga iedere maand naar ons Kenniscentrum voor praktische modules. Daar leer ik buigen, aansluiten… dat soort dingen.” 
 

Oog voor het praktische 

Door zijn overstap kijkt Luuk anders naar zijn vorige werk. “Als verkoper ben je niet aan de slag in de praktijk”, legt hij uit. “Daardoor kom je in de praktijk soms dingen tegen, waardoor iets nét niet past.  Dat laat ik ze op kantoor dan wel weten, zodat ook zij hier rekening mee kunnen houden.” 
 

Spijkerbroek 

Of Luuk weleens terugdenkt aan zijn tijd in de kledingzaak? Nauwelijks. “Die spijkerbroeken kan ik wel missen”, lacht hij. “Ik draag ze ook helemaal niet meer, want ik loop iedere dag rond in werkkleding. En als ik eerlijk ben: die werkboks zit veel lekkerder!” 

Delen

Luuk Hendrickx

Luuk Hendrickx

Installatiemonteur Woningbouw