Vivian Pompen is sinds 2022 teamleider Service Utiliteit bij Kemkens. Samen met haar collega Christian stuurt ze zestig monteurs en zes planners aan. Als vrouw in een wereld met overwegend mannen is Vivian als een vis in het water. “Het gaat niet om mannen of vrouwen, maar om aandacht.” 

Vivian (31) startte in oktober 2022 bij ons bedrijf. Een nieuw gezicht op een net zo nieuwe functie. Maar wel binnen een bestaand team. Mede door de grootte van deze afdeling was er onvoldoende aandacht voor de wensen en zorgen van de medewerkers”, vertelt Vivian. Dat probleem is nu verholpen, want bij Christian en mij kunnen ze aangeven waar ze tegenaan lopen. 
 

Dat kan van alles zijn, weet Vivian inmiddels. “Opleidingswensen, verzuim, onderlinge samenwerkingen... de issues zijn heel uiteenlopend. Dat is meteen ook het interessantste aan mijn baan. Mijn collega’s vullen mijn werk eigenlijk in. Ik vind het leuk om te puzzelen, al is er niet altijd een kant-en-klare oplossing.” 
 

Standje ‘overhoring’ 

Als een collega bij haar aanklopt, schiet Vivian direct in standje ‘overhoring’. “Ik vraag door totdat ik weet wat er precies speelt. Daarna speel ik het door naar de juiste collega of afdeling binnen Kemkens. In diverse gevallen is HR onze sparringpartner, maar Christian en ik behouden het overzicht.” 
 

De teamleiders doen overigens veel meer dan brandjes blussen en wensen inwilligen. Vivian ziet zichzelf als een spil in de organisatie van de afdeling. “Ik verzorg de basis voor de onderhoudsplanning, zet de juiste mensen op de juiste plek en heb aandacht voor de medewerkers in de breedste zin van het woord. 
 

Persoonlijke connectie 

Ook procesverbetering heeft Vivians aandacht. Oftewel: hoe kunnen mensen hun werk nóg beter en efficiënter doen? “Ik bedenk bijvoorbeeld oplossingen om de onderlinge communicatie tussen collegas te verbeteren. Vaak zorgt meer duidelijkheid over een taakverdeling al voor een flinke stap vooruit. 
 

Bij alles wat Vivian doet, zoekt ze naar een persoonlijke connectie. “Ik wil mensen echt begrijpen. Wat zijn hun drijfveren? Waar worden ze blij van? Eerlijkheid is heel belangrijk. Van twee kanten. Dán bouw je een band op.”  
 

Mannenwereld 

Dat ze bij Kemkens veel met mannen werkt, ziet Vivian niet als een probleem. Integendeel zelfs.In mijn vak gaat het om het contact maken, en om aandacht hebben voor een probleem of wens. Dan maakt het niet uit of je met een man of een vrouw te maken hebt. Eigenlijk lukt dat met mannen vaak beter, want die draaien niet om dingen heen. Fijn, want iets kan maar duidelijk zijn toch?” 

Delen

Vivian Pompen

Vivian Pompen

Teamleider Service Utiliteit